trešdiena, 2012. gada 14. marts

Apturi Koniju. (STOP KONY)

Sveiki!
Ļoti liels prieks par akcijas KONY2012 popularizēšanos arī Latvijā. Es redzu, ka cilvēkiem rūp. Un mums patiešām nav vienalga, vai ne?

Tātad, Jums nedaudz vairāk informācijas par šo projektu un, vissvarīgākais, tā kulmināciju.

Akcijā STOP KONY iesaistās brīvprātīgie, nevis atmaksāti un atalgoti cilvēki. Šajā kustībā esošo cilvēku skaits ar katru dienu arvien pieaug. Arī Latvijā (par ko man ir neviltots prieks), tātad mums tomēr nav vienaldzīgi arī bērni Ugandā.

STOP KONY aizsācēji izveidoja arī mājaslapu http://www.invisiblechildren.com, kurā ir pastāstīts par šiem, Ugandas, bērniem. Kādēļ neredzamie bērni? Tikai vien iemesla dēļ - jo vēl pirms pavisam neilga laika šie bērni pasaules acīm bija neredzami.

Un vēl nedaudz - par KONY2012 mērķiem. Viens no galvenajiem ir izglītot miljonus un miljardus cilvēku visur pasaulē par negodīgumu un netaisnību. Pievēršot cilvēku uzmanību, tiek pievērsta arī valsts amatpersonu uzmanība, tātad ir lielāka iespējamība notvert Koniju un viņa grupējumu.

Nobeigumā izteikšu arī savu viedokli. Šai kustībai ir arī daudz pretinieku, kuri uzskata, ka Konija darbība jau kādu laiku ir beigusies, vai arī to, ka Konijs ir miris. Taču mums nav jāziedo šai organizācijai nauda. Mēs vienkārši varam paveikt labu darbu šo kustību popularizējot. Mēs vienkārši varam parādīt, ka mums nav vienaldzīgi to bērnu likteņi, kuri ir cietuši, nogalināti, izkropļoti un vairs nekad neatgriezīsies pie saviem vecākiem.

KONY2012 savu kulmināciju sasniegs 20.aprīlī. Visā pasaulē naktī un vakarā tiks izlīmēti dažādi plakāti - ar Koniju, ar uzrakstiem STOP KONY u.t.t. Jebkurš var iesaistīties. Arī Tu.

Anete.

trešdiena, 2012. gada 7. marts

I Choose...

Hey!
I haven't written here such a long time! And I really, really missed it. So here's something new from me - this time I choose water powered clock!

First I saw this clock in my school. I was really suprised - a clock without batteries or electricity! But now I know that this little fancy thing converts ions in the water into a energy. Nice, isn't it?

This clock is really eco-friendly and green. I will buy it soon and check it out. But as I know, you don't need to reset the time over and over, when you change the water. There is a memory chip in this clock too!

This clock is available in many colours at the moment. You can choose whatever you like. And I hope that soon no one on this planet won't use batteries or electricity in their clock, and we are going to live green!


xoxo
Anete.

KONY 2012.

Labdien!
Pasaulē ikdienu notiek kas tāds, par ko nestāsta ziņās, kas nav izlasāms laikrakstos un netiek komentēts internetā. Viena no šādām tēmām ir Jozefs Konijs (Joseph Kony).


Kas ir projekts KONY 2012 un Jozefs Konijs?

Jozefs Konijs ir viens no briesmīgākajiem kara noziedzniekiem pasaulē. Viņš dzīvo Ugandā un tur ir pastrādājis briesmīgus noziegumus. Un pirms Jūs nonākat pie secinājuma, ka Uganda Jūs it nemaz neinteresē, es lūdzu Jūs mazliet apdomāt. JOZEFA KONIJA ARMIJĀ IR 30 000 BĒRNU. Viņš nolaupa bērnus, izkropļo to sejas, liek tiem nogalināt viņu vecākus, citus Ugandas iedzīvotājus un kareivjus. Un viņš to dara jau 20 gadus. Tikai viņš vēl aizvien nav noķerts.
Kādēļ? Tādēļ, ka neviens par to nezina. Pasaule par to ir minimāli sadzirdējusi tikai pēdējā gada laikā. Tagad viņš ir pirmais kara noziedznieku sarakstā, kuri jānotver. Kamēr tas nav paveikts, vienīgais, ko mēs visi varam darīt, ir padarīt viņu populāru. Tādēļ iesākumā vēlētos, lai Jūs iepazītos ar projektu KONY 2012 un noskatītos šo videoklipu.

Cilvēku grupa, kura dara visu, lai glābtu bērnus Ugandā un ļautu viņiem izbaudīt bērnību, kura brīva no bailēm, izveidoja šo projektu. Tajā iesaistītas arī pasaules mēroga slavenības - Lēdija Gaga, Džordžs Klūnijs un citi. Padarīsim Jozefu Koniju populāru arī Latvijā, jo tas vēl nav izdarīts! Bet arī mums par to ir jāsadzird!

Anete.